WordPress

Fördelarna med att använda WordPress

WordPress är programvara med öppen källkod som gör det möjligt för alla att bygga webbplatser och bloggar utan kodningskunskaper. Det används också av yrkesverksamma som har kodningskunskaper och vill dra nytta av den flexibilitet och de funktioner som erbjuds av denna CMS-plattform.

Nästan hälften av världens webbplatser använder WordPress, inklusive stora varumärken som Sony Music och Beyonce, som har skapat visuellt fantastiska webbplatser som levererar engagerande användarupplevelser. Dessutom erbjuder plattformen en mängd olika layouter, funktioner och tillägg som gör det möjligt för användare att skräddarsy sina webbplatser för att uppfylla sina specifika mål och behov.

Detta inkluderar möjligheten att lägga till sticky navigation, som förblir synlig när besökare bläddrar ner på en sida. Det är ett enkelt sätt att hålla viktiga sidor synliga, även när läsarna rör sig genom en lång artikel eller ett blogginlägg. Dessutom stöder WordPress flera medietyper – från text till bilder till videor – så att du kan skapa rikare innehåll för dina läsare. Med WordPress instrumentpanel kan webbplatsägare enkelt uppdatera och konfigurera sina webbplatser. Sidomenyn till vänster om instrumentpanelen innehåller länkar till alla tillgängliga funktioner och inställningar, och varje enskilt objekt har en meny som visar fler alternativ.

WordPress är skrivet i skriptspråket PHP och lagrar allt innehåll på webbplatsen, inklusive inställningar, inlägg och sidor, i en databas (vanligtvis MySQL). Systemet är mycket säkert, och utvecklarna lägger stor vikt vid säkerhet och använder en rad verktyg för att blockera hackningsförsök. Dessutom investerar de flesta seriösa WordPress-webbplatsägare i några premiumplugins och teman, som inte bara förbättrar säkerheten utan också hjälper till att betala för pågående utveckling och uppdateringar.

Måste ha WordPress-plugins

WordPress-plugins är kodtillägg som förbättrar funktionaliteten på din webbplats. De kan hjälpa dig att lägga till viktiga funktioner som kontaktformulär, målsidor och mycket mer. De är också billigare än att anlita en webbutvecklare för att skapa anpassade funktioner för din webbplats.

WordPress har tiotusentals plugins, så det kan vara svårt att veta vilka som är användbara och vilka som är överhypade. Det finns dock några plugins som är ett måste för alla företag som vill öka sin närvaro på nätet och engagera kunder. Dessa måste-ha-plugins är enkla att använda och erbjuder kraftfull funktionalitet som kan förbättra din webbplats konverteringsfrekvens.

Login Lockdown

Login Lockdown är ett säkerhetsplugin som förbättrar din WordPress-webbplats inloggningssystem. Pluginet begränsar antalet inloggningsförsök som en användare kan göra under en viss tidsperiod, och det registrerar IP-adressen och tiden för varje misslyckat försök. Det kan också inaktivera en användares konto under en viss tid.

WP-Optimize

Detta plugin är ett måste för alla WordPress-webbplatser som vill hålla sin databas snabb. Det tar bort onödigt innehåll, som automatiska utkast och spamkommentarer, som kan fylla upp din databas och sakta ner webbplatsens hastighet. Den komprimerar också bilder och möjliggör cachning för att optimera webbplatsens prestanda.

Detta är ett av de mest populära insticksprogrammen för WordPress-webbplatsskapare. Det erbjuder en mängd olika formulärmallar för flera ändamål, inklusive undersökningar, leadgenerering och tidsbokning. Det är enkelt att bädda in och har ett komplett back-end-system för hantering av inlämnad information. Det stöder olika granskningsformat, inklusive jämförelsetabeller, och det kan anpassas med olika teman, ikoner och en mängd olika teckensnitt.