Nytt

Val av fastighetsmäklare

Ärvde ett hus för några månader sedan, vilket givetvis är en stor sak. Huset ligger dock långt ifrån stan vilket gör det omöjligt för mig att pendla till jobbet. El-kostnader, skatt och allt som tillhör betyder stora utgifter som gör att jag nu funderar på att sälja, vilket jag tror var meningen från början. Frågan är bara hur man väljer fastighetsmäklare? Jag har ingen aning om man ska välja en byrå eller en privat fastighetsmäklare. Tar de betalt på förhand eller är provision vanligast?Jag vet heller inte hur man kan veta att det är en duktig fastighetsmäklare eller vad man kan förvänta sig av sin fastighetsmäklare. Det gör försäljningen lite svårare. Det jag dock redan har förstått är att det vore ett misstag att försöka sälja huset på egen hand eftersom att jag inte har någon aning om hur mycket det är värt, vad det finns för eventuella fel och brister med huset och så vidare. Förmodligen har en fastighetsmäklare bättre koll än mig på dessa saker så jag vill förlita mig på expertisen i denna fråga. Men hur ska man då tänka? Om det finns någon som har erfarenhet av husförsäljning och vill dela med sig så vore jag enormt tacksam. Mitt enda krav är att huset säljs till en barnfamilj. Platsen är idylliskt för barn att växa upp i och huset stort nog för en storfamilj. Nu gäller det alltså bara att hitta en fastighetsmäklare som kan ta sig an uppdraget.